Setarea obiectivelor,ESTE sau NU ESTE necesara?

Acest articol, l-am facut la cererea lui Amy. O foarte buna prietena,si o persoana minunata de pe site-ul D.C. (meyouhealth.com, Daily challenge)

Deci… Chiar avem nevoie sa ne setam obiective? Raspunsul meu este DA si NU.

Cum am mai spus,exista foarte multe variante de ales. Nu exista un adevar la nivel universal. Cea mai buna idee a mea,poate parea ceva genial pentru unii,si foarte stupid pentru altii. Care din acestia spun adevarul? Daca as spune ca cei care spun ca e o idee buna,as fi egoist.Daca as spune ca cei care spun ca e stupid,as fi lipsit de incredere personala. Ambele “Tabere” au dreptate. Fiecare au propriul lor adevarul.Fiecare om in parte stie ce e cel mai bine,pentru el sau ea insusi.

Acum, la cererea lui Amy, sa ii raspund lui Amy la intrebare: “Este setarea obiectivelor cu adevarat necesara?” Aleg sa ofer 2 variante de raspuns

Prima varianta:                                                                                                                                                            De ce as avea nevoie sa imi setez obiective?

Daca nu ai incredere in tine insuti, atunci cu siguranta ai nevoie de cateva mici obiective pe care sa ti le propui, pentru ati demonstra tie insuti,ca daca vrei… POTI SA FACI CEEA CE ITI DORESTI. De exemplu, eu am facut un proiect pentru intreaga luna Ianuarie,un tabel cu cateva obiceiuri pe care vreau sa le implementez in rutina mea zilnica. Din toate acele obiceiuri, am observat pe care mai concentrate mai mult si pe care,mai putin. Astfel,am aflat ce imi doresc eu cu adevarat si ce e important pentru mine.  Setarea obiectivelor, prefer sa o numesc “Fundatia Increderii Personale”. Pentru ati demonstra ca POTI sa faci ce ti-ai propus,daca este cu adevarat important pentru tine.

A doua varianta:                                                                                                                                                  De ce NU as avea nevoie sa imi setez obiective?

Dupa ce ai terminat de facut cateva proiecte,si ai reusit sa iti demonstrezi tie insuti,ca daca ceva este destul de important pentru tine,atunci POTI sa duci la capat…Nu vei mai avea nevoie NEAPARATA,sa iti setezi obiective.Pentru ca DEJA STI ca ceea ce iti pui in minte,vei duce la capat 🙂 Pe scurt, nu mai ai nevoie sa creezi “Fundatia Increderii Personale”,deoarece asta DEJA exista,de pe urma proiectelor ce le-ai terminat,si ti-ai demonstrat ca POTI sa duci ce iti propui la capat,daca te concentrezi pe acel obiectiv.Pentru ca, daca nu ai incredere in tine insuti si nu setezi nici obiective care sa iti demonstreze ca POTI sa faci ceea ce iti propui,atunci viata iti va oferi totul la “Random” (nimereala). Si asta e un lucru bun,descoperi lucruri noi. Dar e important sa sti ca ceea ce gandesti, spui si FACI, atragi in viata ta sub forma de experienta. Iar daca nu ai incredere in tine insuti, gandurile,asteptarile si convingerile tale,nu vor atrage in viata ta,experiente “prea placute”.

O mica concluzie:

Pe scurt, obiectivele sunt necesare,pana cand iti demonstrezi tie insuti ca POTI sa faci ceea ce ti-ai propus. Dupa ce ti-ai dovedit tie insuti acest lucru,si crezi in asta 100%, obiectivele vor deveni doar o distractie,ceva de amuzament. Increderea personala exista,iar aceasta este tot ce ai nevoie pentru a reusi sa faci ce ti-ai propus 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s