Nimic nu „apare brusc” sau „din senin”. Totul exista SIMULTAN

Sunt sigur ca toti cautam raspunsuri la diferite intrebari,si majoritatea ne pierdem si avem impresia ca raspunsurile nu vor mai veni niciodata. Din propria mea experienta, pot spune ca am primit raspunsuri la intrebarile mele despre mine,despre viata,despre univers,despre stilul meu de viata (Daca este “normal”sau nu),etc… Dura o perioada pana sa primesc raspunsuri (cel putin o saptamana,cel mult 2-3 luni). Dar astazi,mi-am dat seama de un lucru foarte important,care ma ajuta sa imi dau seama ca raspunsurile pe care le cautam sunt intotdeauna chiar in fata noastra, ma ajuta sa gasesc raspunsurile mult,mult mai rapid.

Raspunsurile sunt intotdeauna chiar in fata ta. Depinde doar la ce alegi sa privesti.Experienta ta e create prin ceea ce alegi sa privesti.

Imagineaza-ti ca ai intrat intr-o camera, o camera imensa si ingrijita.Poate ca e o biblioteca,dintr-o casa bogata. Tu intri in acea camera,si observi “in primul rand” anumite lucruri.Poate ca intr-un colt exista cateva statui mult mai mari decat este “normal”,de figure umane,nude. In mod firesc, iti atrag atentia.Te indrepti spre ele pentru a le inspecta. Sau poate mai exista ceva si mai spectaculos.Un urs urias,impaiat. Sau un TV cu ecran larg,ce umple peretele. Atentia ti se indreapta imediat intr-acolo,la fel si mintea.

Apoi incepi sa privesti in jur,si incepi sa vezi alte lucruri mai mici,mai putin spectaculoase.In final,te indrepti spre o biblioteca din mijlocul acelei camera. Privirea iti cade pe titlul unei carti din centrul raftului din mijloc. Drept in fata ta. Pentru ea ai venit in aceasta camera.Pentru aceasta carte. Statuile ti-au atras privirea si te-ai indreptat spre ele,dar ai venit aici pentru aceasta carte. Daca mai tarziu ar fi,sa ii descrii cuiva aceasta experienta,i-ai spune: “Pana la urma,acolo era.Exact ce cautam”.

Dar bineinteles,nu e vorba de nici un “pana la urma”. Ai putea sa spui la fel de usor,si : “In primul rand,iat-o”.Cartea dorita a fost acolo tot timpul,asteptandu-te sa o vezi. Nu sa aratat “mai tarziu”.Defapt,ea nu “sa aratat” deloc. Nu a sosit la un anumit “moment”.A fost acolo tot timpul.Dar nu ai vazut-o,pentru ca nu te-ai uitat la ea.Nu te-ai indreptat spre ea.La fel ca si toate celelalte lucruri din camera,erau acolo. Toate existau,SIMULTAN.  Tu ai vazut ce era acolo, le-ai “descoperit” si astfel le-ai trait secvential. Un lucru nu “apare brusc” cand il vezi tu.Faptul ca il vezi,il face sa “apara” BRUSC pentru tine.

Concluzie?

Orice raspuns cauti,la orice intrebare,se afla chiar in fata ta. Depinde pe ce anume,te concentrezi si iti fixezi “privirea”. Lucrurile nu apar asa din senin,abia atunci cand “pui ochii pe ele”. Lucrurile sunt DEJA exact acolo unde sunt. Depinde doar de tine in ce fel privesti lucrurile,si te concentrezi pe ceea ce e important pentru tine, pe ceea ce “cauti”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s