Lumea noastra este o fantezie

Am primit ieri un citat prin email,foarte interesant:

Fie că este vorba de simple lucruri pe care viata le are de oferit, cum ar fi diamante, perle, și averi fabuloase, sau prietenie, adevăr,și fericire, te rugăm sa realizezi.

… de fapt, diamantele sunt pietre. Perlele sunt dintr-un plastic al naturii. Banii cresc in copaci.

Alexandru, totul e doar un simplu gând. Trăiești într-o lume de vis. De aceea, totul e simplu. Vrei ceva, orice? Doar gandeste-l.  Material sau eteric? Ambele sunt ale mele (Universul).

Acesta e citatul. Sper ca ati prins ideea. Diamantele in sine,nu valoreaza nimic.Sunt doar niste pietre. Doar mintea umana concepe acel “tip de piatra”,ceva foarte valoros cu care poti face multe lucruri pe care ti le doresti in viata.

Oricum,sa vin cu un exemplu propriu: Poate ati cunoscut,sau macar ati vazut la televizor,oameni care sunt foarte pasionati de pictura,de arta. Acei oameni care sunt dispusi sa dea si milioane de dolari pentru un tablou,si sa il agate in perete 🙂 Poate va-ti intrebat si voi de multe ori ca si mine : Ce a vazut omul ala,atat de valoros la tabloul ala? Nu as da nici macar 10 dolari.

Acum poate sunt eu nebun si exagerez…dar cred ca sunt mai multi oameni care ar face la fel ca mine. In timp ce alti oameni ofera milioane de dolari pe un tablou, eu spun ca nu dau mai mult de 10 dolari. Iar asta,nu pentru ca “nu pricep arta”,sau nu stiu sa apreciez. Ci pur si simplu nu ma reprezinta pe mine insumi. Noi toti,suntem atrasi de altceva. Fiecare avem dorinte si nevoi diferite.

Daca eu si cu tine,ne-am uita impreuna la un pian,nu am vedea altceva decat o cutie de lemn cu niste clape. Si asta pentru ca nu stim sa cantam prea bine la pian. Dar Beethoven,desi era surd, vedea altceva,atunci cand privea pianul. Il intelegea,vedea altceva decat ceea ce vedem noi,atunci cand privea pianul. De aceea a compus atatea simfonii foarte frumoase 🙂 El intelegea,cunostea pianul,Iubea pianul, poate chiar era una cu pianul. Iar noi vedem doar o simpla cutie de lemn,cu niste clape. Ai prins ideea?

Traim intr-o lume plina de fantezie. Nimic nu e exact asa cum este. Totul este exact asa cum percepem noi ca este,dar numai pentru NOI INSINE. Perceptia creeaza experienta. Chiar daca esti sarac..si nu ai nimic..acorda focusul tau catre ce doresti sa ai! Pe bogatie. Ignora realitatea ta, ignora aparentele si nu judeca dupa aparente! Focuseaza-te pe ce doresti sa ai in viata ta si nu pe ce Ai si te nemultumeste! De ce? Atentia este Energie. Cui dai atentia ta, aceea VA CRESTE!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s