Una cate una

De fiecare data cand ne dorim sa facem o schimbare, cedam in fata primului obstacol,iar asta ne duce cu mintea la o afirmatie foarte inutila : “Degeaba incerc eu sa fac lumea mai buna,daca sunt singurul care incearca”. Vreau sa sti un lucru : NU ESTI SINGUR!!! Si cu ocazia asta vreau sa impartasesc cu tine o povestioara:

“Un prieten de-al meu se plimba pe o plaja pustie pe la apusul soarelui. In timp ce se plimba, vazu in departare un alt barbat. Pe masura ce se apropie de el,observa ca localnicul se tot apleca,ridica ceva de jos si arunca in apa.Din cand in cand,tot arunca ceva in ocean.
Ajungand tot mai aproape de el,prietenul nostru observa ca barbatul culegea de pe jos stele de mare aruncate de valuri pe tarm si le arunca inapoi in apa, una cate cate.
Prietenul nostru era contrariat. Se daduse mai aproape de omul respectiv,si spuse, “”Buna seara prietene. Ma intrebam ce tot faci.”
Acesta raspunse: “Arunc aceste stele de mare inapoi in apa.Vezi tu, acum este reflux si toate stelele astea au fost aruncate la mal. Daca nu le arunc inapoi, vor muri cu toatele”
“Inteleg”, raspunse prietenul nostru : “Dar trebuie sa fie mii de stele de mare pe toata plaja.Nu poti sa le aduni pe toate. Sunt pur si simplu prea multe. Si pe de alta parte,nu iti dai seama ca acest lucru se poate intampla chiar acum si pe alte sute de plaje de pe coasta asta? Nu vezi ca nu are nici un rost???”
Localnicul zambi, se apleca, mai culese o stea de mare,si dupa ce o arunca inapoi in mare,ii raspunse: “Are rost,pentru aceea pe care tocmai am aruncat-o””

Acum ca ai citit aceasta scurta povestire,mai continui sa crezi ca ceea ce faci tu, nu are rost sau ca nu conteaza? Te sfatuiesc sa te mai gandesti odata la asta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s