10 modalități de a depășii dezamăgirea (dacă vă place, va urma și partea 2-a)

Imagine

„Nu am învăța niciodată să fim curajoși și liniștiți, dacă ar fi existat numai distracție în lume.” – Hellen Keller. Cât mi-aș dori să greșească. Dezamăgirea ne lasă în situații neplăcute, distrugătoare, chiar periculoase, uneori. De multe ori, viața ne dă aceste „lămâi”, pentru a extrage totul, și să le transformăm într-o limonadă. Aceste tehnici, te vor ajuta să treci mai ușor peste orice moment de dezamăgire. Dacă nu ai încredere în tine, și te consideri bun de nimic, citește cu atenție. Am să îți dovedesc că poți face orice îți dorești.
Să începem :

1. SCAPĂ DE DOVEZI
Albert Einstein a rămas repetent. Walt Disney a fost concediat de la primul lui loc de muncă. Michael Jordan a fost dat afară din grupa de basket a liceului la care învăța. Pricepi?

2. NU TOT CE E MURDAR, E RĂU
Floarea de Lotus înflorește absolut superb, din cel mai adânc și gros noroi. Asta în cazul în care credeai că tot ce este murdar, este rău.

3. PROCEDEAZĂ PRECUM O PERLĂ
Permite dezamăgirilor tale să ia forma unei perle plină de afirmații(dezamăgiri), la fel cum face o scoică atunci când un grăunte de nisip devine iritant în carapace. Apoi asigură-te că scoți acea perlă plină de dezamăgiri, înainte de a-ți intra nisip în ochi.

4. PERSEVEREAZĂ
Cel mai mare stejar, a fost odată doar o ghindă ce stătea pe pământ.

5. NU GRĂBI PROCESUL
Doar prin dificultatea de a ieșii printr-o gaură din cocon, un fluture poate avea puterea să zboare. Ar trebui să încerci să ajuți un fluture, să iasă dintr-un cocon. Sărăcuțul fluture, nu va putea să zboare. Așadar, acordă-ți timp, și nu te grăbii. Ai încredere. Totul va fi bine.

6. ȚINE CAPUL SUS
Așteaptă-te la probleme, ca la o parte inevitabilă din viață. Iar când acele probleme apar, ține capul sus. Privește problema „în ochi” și spune: „Voi fi mai puternic decât tine. Nu mă poți învinge.” Așadar, permite-ți să fi GIGANT 🙂

7. PERMITE RUPTURILE
O ruptură în cariera ta, sau în planurile personale, nu înseamna că și viața ta are o ruptură. Doar printr-o ruptură, o rază de lumină poate pătrunde înăuntru. O rază de întuneric nu poate lumina o cameră luminată. Însă o rază de lumină, poate lumina o cameră întunecată.

8. RIDICĂ-TE IARĂȘI
Un proverb japonez spune : „Cazi de șapte ori,apoi te poți ridica de 8 ori”.

9. INTRĂ ȘI TU ÎN CURSĂ
Asta este rasa umană de care vorbesc. Experiența umană este un exercițiu care constă în adunarea dezamăgirilor, greșelilor, le rumegăm puțin, după care le convertim în ÎNȚELEPCIUNE și DEZVOLTARE.

10. Fiecare dezamăgire este o oportunitate de a începe totul de la capăt. Este precum o nouă coală de hârtie, curată, albă. Și nu îți face griji : Dacă nu ști cu ce culori să desenezi liniile, vei putea lua o altă coală de hârtie, de fiecare dată când ai nevoie de un nou început. 🙂

P.S. – Lasă-mi un coment dacă aceste tehnici te-au ajutat. Dacă ți-au plăcut, voi face o continuare a acestui articol.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s