De ce să nu îți pese de părerea celorlalți !? Începe să Trăiești Autentic (partea 2-a)

Dacă nu ai citit prima parte a acestui articol, Click aici. Dacă îți dorești să trăiești liber și să ai curajul să faci orice vrei, fără să mai ți cont de părerea celorlalți, acest articol e pentru tine. Mulți oameni se plâng că nu sunt înțeleși. Dacă te întrebi : „De ce nu mă înțelege nimeni?”, permite-mi să îți răspund tot printr-o întrebare : „Cum ar putea cineva să te înțeleagă și să te accepte exact așa cum ești, când tot ce faci, spui si gândești, este rezultatul a ceea ce ÎNCERCI SĂ FI, nu a lui Cine Ești Tu cu Adevărat?” Ai aici încă 5 pași pe care eu îi urmez în fiecare zi, care mă ajută să mă cunosc mai bine, și îmi oferă curajul să fiu eu însumi :

6. CUNOAȘTE-ȚI LIMITELE EMOȚIONALE

Cu toții avem lucruri în viața noastră, care ne opresc s-au ne provoacă o reacție puternincă. E timpul să încetezi să le m-ai acorzi această permisiune. Aveți grijă la situațiile care vă fac să simțiți că vă enervează, stresează, s-au care vă trimit direct în „piscina” suferinței. Fi stăpânul propriilor tale emoții și permite-ți să îți asumi responsabilitatea față de ele, și nu le lăsa să îți controleze viața. Ca să trăiești autentic, trebuie să ști ce te motivează să mergi mai departe, și ce te trage înapoi.

7. FĂ CEEA CE CREZI TU CĂ ESTE BINE

Să fi complet 100% natural, nu este întotdeauna foarte ușor. Uneori este nevoie să mergi împotriva a tot ce spun și cred ceilalți că este bine. A fi autentic, înseamnă a avea încrederea în ceea ce simți tu că este bine PENTRU TINE, chiar dacă nu se potrivește nevoilor și sensibilităților altor persoane (părinți, parteneri și prieteni). Noi întotdeauna știm ce este cel mai bine pentru noi înșine, nici măcar părinții noștrii nu știu TOT ce ne fac fericiți și ce nu. Cum ar putea altcineva să știe?  Fi dispus să fii tu, chiar și atunci când este înfricoșător, și chiar și atunci când altor persoane nu le place.

8. EXPRIMĂ-ȚI PĂREREA

Cunoaște ceea ce crezi, și nu îți fie teamă să  își exprimi părerea. Persoanele care trăiesc autentic în tot ceea spun, au convingeri care vin direct din interiorul sufletului, minții si inimii lor. Ei își cunosc propriul adevăr și au curajul să îl exprime, chiar dacă este posibil ca unele persoane să se simtă inconfortabili. Cunoaște-și propriul tău adevăr în toate situațiile, și exprimă-te cu mândrie și convingere, știind ca vocea unică merită să fie ascultată doar pentru că TU ești TU.

9. PERMITE CELORLALȚI SĂ TE CUNOASCĂ

Fii vulnerabil. Împărtășiți sinele vostru cel mai real, cu oamenii din jurul vostru, (familie, prieteni, colegi) și permite-le să te vadă exact asa cum ești. .Puternic, slab, sigur pe sine, -sceptic, amuzant, și serios. Fă-o și arată-ți sentimentele tale complete :  de la tristețe și de fericire, până la furie și bucurie. Dacă tu preferi să ascunzi în tine ceea ce simți tu cu adevărat, atunci nimeni niciodată, nu va putea să te cunoască exact așa cum ești tu cu adevărat. Nu trebuie să fi nonstop calm, bine dispus sau fericit. Nu ești robot. Exprimă-te exact așa cum ești tu cu adevărat. Cu cât îți permiți mai mult ție însuți să exprimi exact ceea ce simți, cu atât mai mulți oameni vor avea curajul și ei, la rândul lor, să spună exact ce simt.

10. NU ÎȚI CERE NICIODATA SCUZE PENTRU CEEA CE EȘTI TU

Din păcate, lumea este plină de oameni, printre care criticul nostru interior, care vor să ne țină la pământ, să jucăm împreună același joc, și să fim toți fete bune și băieți cuminți. Când îi ascultăm și ne cerem scuze pentru ceea ce suntem, sau pentru părerile ori contribuțiile noastre, gândurile și sentimentele, nu facem decât să ne distrugem sinele nostru autentic. Să știți că voi meritați să fiți voi înșivă tot timpul. Fii genial. Fi tu. Și nu îți cere scuze pentru asta.

P.S. : Nu confunda-ți MÂNDRIA cu LAUDA de sine. Virtutea nu se poate separa de realitate, fără a deveni un principiu de rău. Când devenim prea virtuoși, când gândim despre noi înșine că avem, oh, atâta dreptate, nu facem decât să devenim periculoși pentru noi înșine și ceilalți. Fii atent la cei care își imaginează ei sunt atât de speciali, în timp ce toți ceilalți sunt inferiori. În cazul în care într-adevăr sunt pe drumul cel mai bun, aceștia se vor oferi să ia pe toți ceilalți cu ei, și nu spune pur și simplu, că alții merg pe un drum greșit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s